Всички новини от Перник и региона
ВКС реши – хижа Орлите е собственост на община Радомир Вандалски акт! Ярджиловци избухна срещу красивата журналистка Горяна Панайотова и нейния коментар за... Забраниха на администрацията в Перник да влиза в сградата на общината в извънработно време. Стаята н...
   РегистрацияПарола

Пернишките килъри стоят зад покушението над Златко Баретата?


19 август 2013  vsekiden.com  16 коментара

Златомир Иванов - Баретата
Златомир Иванов - Баретата


Златомир Иванов - Баретата

Дилърът на Таки - Асен Китанов-Психото е издал бандата „Килърите 3", разкри пред „Всеки ден" отлично информиран източник. Психото изпял организацията, за да оправдае опитът за убийство срещу бащата на Райко Кръвта - Васил Станков, който се оказа тартор на новата банда за мокри поръчки.

Дилърът на Таки получи за неуспешния опит да ликвидира Васил Станков 13 години затвор. Според собствените му думи, той искал да прекъсне поредицата от убийства на приближени на Таки. Бай Васо чистел бившите авери на застреляния си син, защото го предали и минали на подчинение на Хростофорос Аманатидис.

Сред тях са изчезналите преди години Атанас Пашин, Владо Попето, Кръстьо Кръстев - Кръстето, Бойко Славчев и Димитър Гиздов - Гумения, Теодор Неофитов - Ханс и Красимир Стоянов - Мотореца. Предполага се, че две от телата, изровени от антимафиоти в Пернишко, са именно на последните двама, което ще бъде установено с ДНК експертиза. Според информирани, Ханс сам е изкопал гроба си преди да бъде убит.

До лобното му място го завели бай Васо и Чироза. Казали му да копае трап за боеприпаси, след това той бил разстрелян с три куршума. Разследващи търсят и останалите тела на изчезналите дилъри. Райко Кръвта е застрелян през октомври 2005-та. Групата му бързо губи позиции на наркопазара и тогава баща му - Бай Васо, поема нещата в свои ръце. Най-вероятно първите му жертви са Кръстьо Кръстев-Кръстето и Бойко Славчев-Врачанеца, които изчезват през пролетта на 2007-а, подозират ченгета. В края на януари 2008-ма пък се изгубват следите и на Теодор Неофитов-Ханс. Бай Васо се оказва по-твърд от застреляния си син и предателите, минали към Таки, започват да изчезват един след друг.

Тогава се намесва Асен Китанов, който прави опит да очисти бай Васо. Психото беше осъден пред лятото на миналата година, когато и разказал на ченгетата за убийствата на пернишката бригада. Разработката е продължила близо 8 месеца, за да бъдат задържани и притиснати „Килърите 3" с железни доказателства, които ще издържат в съда.

Именно възрастния Васил Станков е бил тартор на бандата за мокри поръчки, организиране на черно тото и разпространение на дрога. Въпреки това името му не се споменава почти никъде в криминалните хроники. Срещу бай Васо бяха извършени и два опита за убийство. Именно второто покушение бе дело на Асен Китанов.

Неуспешният атентат бе извършен на 11 февруари 2008 г. на пътя между пернишкото село Ярджиловци и град Батановци. Васил Станков пътувал от село Лялинци, където преди три дни бяха намерени труповете, към миньорския град. В далечината се появила кола, която се движела с много висока скорост. Когато приближила до аудито на Васил, той само видял, че вътре има четирима маскирани. Качулатите открили огън. Станков бил улучен, но също започнал да стреля срещу тях с пистолета си. Уплашени от неочакваната му реакция, килърите избягали. Случайно преминаващ млад мъж по пътя видял ранения и го закарал в болницата в Перник. След няколко дни той бил изписан и се прибрал вкъщи.

Според криминалисти Станков е очаквал нападението и държал заредения си пистолет на предната седалка до него. В хода на съдебното разследване в Пернишкия окръжен съд бяха разпитани десетки свидетели, трима от тях бяха защитени. Показания тогава даде и бай Васо. Той заяви, че покушението срещу него било от страх да не почне да отмъщава за разстрела на сина му Райко Кръвта, който бе показно убит в центъра на Перник през 2005 г.

Освен дилър на Таки, Психото също е изпълнявал мокри поръчки. Асен Китанов седна на подсъдимата скамейка за умишленото убийство на наркодилъра Бобаро. Той е застрелян с три куршума през април 1998 г. и открит почти година по-късно във водите на бившия открит рудник край село Николичевци, завързан за предната седалка на колата му. Присъдата на Психото за смъртта на Бобаро дойде само няколко дни след като ВКС намали наказанието му за покушението над бащата на Райко Кръвта, за което пернишкият Окръжен съд му наложи 18 години затвор. По-висшата инстанция обаче намали присъдата на 13 години. Софийският градски съд пък му наложи наказание от 7 години лишаване от свобода за участие в организирана престъпна група, разпространяваща кокаин и хероин.

Освен Таки, заклет враг на бай Васо е и Златко Баретата. Бащата на Райко Кръвта е сигурен, че именно бившият командос стои зад убийството на сина му. Предполага се, че възрастния мъж е поръчал стрелбата срещу Златомир Иванов, но покушението не успя. И ако хората на Таки били конкуренция в бизнеса с дрога, то Баретата бил осъден от Васил Станков на смърт, за да отмъсти за сина си, макар и години по-късно.

Един от арестуваните в акция „Килърите 3" - Иван Цветков - Ванчето от Радомир е лежал в клиника за психично болни. Той превъртял след употребата на неизвестен нов наркотик. Ванчето бе един от основните дилъри на Райко Кръвта и защитен свидетел по делото срещу Станислав Ангелов - Сиси за убийството на Николай Христов - Хайо.

Ванчето бе арестуван в петък заедно с още 7 души в акция „Килърите 3″. Двама от тях - Борислав Николов - Кюлума и Ромео, също са от Радомир. Милчо Боянов - Чироза пък е от Перник и бе дясната ръка на Райко Кръвта. Той обаче няма криминални регистрации до момента. Тарторът на бандата за мокри поръчки, разпространение на наркотици и черно тото пък се оказа бащата на Райко - близо 70-годишния Васил Станков.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на „Килърите 3" за организирана банда за поръчкови убийства, наркоразпространение и лихварство. Двама от бригадата са дали свидетелски показания, в които разказват къде са заровени труповете, които бяха открити. Разследващите вече изграждат точна стратегия, която цели да запазят самоличността им в тайна дори по време на самото дело.

Възможно е нарковойната в югозапада да е взела повече жертви, отколкото се предполага. Експертизи на оръжейния арсенал, иззет при арестите, ще покаже дали в историята на групата има и други жертви извън района на Перник. Групата е атакувана от барети от Специализирания отряд за борба с тероризма, защото разследващите се страхували, че бандитите ще окажат съпротива и ще стрелят срещу полицаите. Командосите са действали мълниеносно, те са имали точна информация за разпределението на стаите в къщите.

 
Добави/гласувай в Свежо   Добави в Любими.ком   Сподели във Фейсбук Запомни    Изпрати    За печат

16 коментара

19 август 2013 | ОСТАВКА
Оценка:
-3
 (
49
 гласа)

Абе на место да ги бяха застреляли тия УТАЙКИ барабар с УТАЙНИКА, Това са хора които УБИВАТ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ. СМЪРТ НА МЯСТО И ПЕСТЕНЕ НА ГОДИНИ РАЗХОДИ ПО ДЕЛА И АДВОКАТИ и ЕВЕНТУАЛНО ВКАРВАНЕ В ЗАТВОРА, КЪДЕТО ПАК НИЕ ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ИЗДРЪЖКАТА. СМЪРТ НА МЯСТО ЗА ТАКИВА БОКЛУЦИ БЕ. ТОВА НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ“ СМЪРТ ЗА СМЪРТ!


19 август 2013 | ле ле
Оценка:
-3
 (
47
 гласа)

Ако Държавата си беше на мястото можеше да създаде тайна група от безмилостни ченгета и да ги трепат един по един доказаните престъпници с по 10-20 висящи дела и така се спестява и от финансова гледна точка-дела, затвори, разследвания, погребения и от случайни и неслучайни жертви на бялата прах. Тепане еидин по един и тихомълком погребване!! Спецченгетата трябва да започнат да действат като килърите и тогава ще стане успешна борбата с престъпноста!


19 август 2013 | Полицай
Оценка:
-21
 (
27
 гласа)

Сигурен ли си, че няма.


19 август 2013 | ОСТАВКА
Оценка:
-17
 (
33
 гласа)

Полицай написа:Сигурен ли си, че няма.


Убеден съм, че няма, Или ако има се убиват конкурентите на тия които им плащат, тоест проблема не се решава. Елиминират един за сметка на друг по-брутален и безкрупулен, който трови пак децата на БЪЛГАРИЯ. Жалко, че в мирно време загиват толкова много хора.


19 август 2013 | ВЪЗМУТЕН
Оценка:
-18
 (
32
 гласа)

НАИСТИНА ТАКИВА НЯМАТ ПРВО ДА ЖИВЕЯ ИЛИ ДОЖИВОТЕН ПРИ СТРОГ РЕЖИМ


19 август 2013 | ВЪЗМУТЕН
Оценка:
-19
 (
31
 гласа)

ПРАВИ СТЕ ТАКИВА ИЗРОДИ ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА!


19 август 2013 | СЪГЛАСЕН
Оценка:
-19
 (
31
 гласа)

ПРАВИЛНО, ДА ГИ НЯМА НА МАЙКАТА ЗЕМЯ


19 август 2013 | xipo
Оценка:
-20
 (
24
 гласа)

Това ако е верно нема да могат да измият тротоарите после от тия


19 август 2013 | ОСТАВКАААААААА
Оценка:
-17
 (
21
 гласа)

Всичките тези "разкрития" се знаят от години. А познайте защо се чака. Защо се разкрива всичко това ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ ?


20 август 2013 | borko borisov
Оценка:
-19
 (
21
 гласа)

отклоняване на общественото внимание от важните проблеми в страната ни брато, за това чак сега се правят тия "РАЗКРИТИЯ"


15 май 2015 | нсс
Оценка:
26
 (
26
 гласа)

Само глупости пишете какви оръжия са намерили за каква група говорите?
СИСИ И ШАТКАТА СИ ИЗРАВЯТ СОБСТВЕНИТЕ ТРУПОВЕ КОИТО СА УБИЛИ.
ЗАРАДИ ДОГОВОРКИ С ПРОКУРАТУРАТА.
ТОВА Е АБСУЛЮTEН СЦЕНАРИИ ПО ПРЕДВАРИТЕЛНА ДОГОВОРКА
СЪС СВИДЕТЕЛИ ЗАТВОРНИЦИ СЕРИИНИ УБИИЦИ
КОИТО СИ ОТМЪЩAВАТ


15 май 2015 | нсс
Оценка:
26
 (
26
 гласа)

ТОВА СА ЗАДКУЛИСНИ ТЕАТЪРНИ ПОСТАНОВКИ ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ
СВИДЕТЕЛИ СА ПСИХОТО, ШАТКАТА И СИСИ КОИТО ЗАЕДНО С БАЩA СИ
ЗАКОПАВАХА ТРУПОВЕТЕ УБИТИ ОТ СИСИ! ПОСЛЕДНИЯ ОТ УБИИЦИТЕ ДЪРТИЯ БОКЛУК БAЩАТА НА СИСИ ЗАЩO НЕ Е АРЕСТУВН ??


10 април 2016 | До комисията
Оценка:
26
 (
26
 гласа)

OT ТОЗИ САИТ СЕЗИРАМЕ
КОМИСИЯТ ПО ВЪТРЕШНА СИГУРНОС
ГОСПОДА ДЕПУТАТИ
УбиецаСиси, Полицаи Наумов, Прокурор Галипонов, Плицаи Терзииски, Прокурор Моисев и .....!?!?!?.
Са ПРЕСТЪПЕН СИНДИКАТ КОИТО ДЕИСТВА ПОД НОСЪ ВИ


12 юни 2016 | СПЕТЕ ОЩЕ ИВСС
Оценка:
25
 (
25
 гласа)

САМО ПИТАМЕ ?
СЛЕД 5 ГОДИНИ, СИСИ КАТО СИ ИЗРОВИ ОЩЕ НЯКОЙ, ДЕТО Е ЗАКОПАЛ ПРЕДИ ВРЕМЕ !
КАТО ТЕОДОР НЕОФИТОВ (ХАНС) КОЙ НОМЕР ЩЕ СА "КИЛЪРИТЕ" ?
МОЖЕ БИ "38" ?
КОЙ Е НА РЕД ? А ТОВА "ДЕЛО" Е ПОЗОР ЗА ПРАВОСЪДИЕТО В БЪЛГАРИЯ


12 юни 2016 | ДО ДАНС
Оценка:
25
 (
25
 гласа)

ЦЕЛИЯ ТОЗИ ТЕАТЪР Е, ЗА ДА МОЖЕ УБИЕЦА СИСИ ДА ПРОДАВА НАРКОТИЦИ В ЗАТВОРА .
С ПАРИТЕ ОТ НАРКОТИЦИТЕ ПЛАЩА НА КОРУМПИРАНИ СПЕЦПРОКУРОРИ И ПОЛИЦАИ.
ФАКТА Е НА ЛИЦЕ "КИЛЪРИТЕ -3".
НА СИСИ МУ НАМАЛЯТ ПРИСЪДАТА.
А ПРОКУРОРИТЕ И ПОЛИЦАИТЕ, СИ РАСТЪТ ПО ПОСТОВЕТЕ И ДЕМОНСТРИРАТ РАЗКРИВАЕМОСТ .
А КОЙ, КОЛКО ПАРИ ВЗИМА ОТ НАРКОТИЦИТЕ?
КАК МИСЛИТЕ ГОСПОДА ОТ ДАНС


19 юли 2016 | Обективната истина
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

Този цирк трябва да се разследва от много високо ниво .
В този съд са намесени адвокати, прокурори, следователи, машина за пари .
Това са престъпниците .
Само щават хората и си измислят престъпления.
А до лобното място на Ханс са го завели Шатката, Сиси и баща му !
Тези тримата седят зад редица убийстваВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката